Kennisaanbod minister Blok

08-07-2013

Tijdens de officiële opening van het eerste passief kantoor van Nederland, de Graansilo in Middelburg, heeft minister Blok van Wonen en Rijksdienst het aanbod gekregen om de kennis over passief bouwen en kansen tot het weer op gang brengen van de bouw in ons land te vergroten.

Het aanbod werd gedaan door Ir. Chris Zijdeveld, voorzitter van de Stichting PassiefBouwen.nl.

Zijdeveld bood tijdens zijn speech aan om betrokken ambtenaren uit te nodigen voor de cursus ‘Passief Bouwen, op weg naar energieneutraal bouwen’. Hierin wordt onder meer duidelijk gemaakt dat het ‘goedpraten’ van een niet optimaal casco met een overvloed aan PV panelen de verkeerde weg is. Zijdeveld noemde dit ‘ongeveer hetzelfde als een fiets cadeau geven bij een energieslurpende auto en zeggen dat de auto daarmee zuinig wordt’.

Verder bood Zijdeveld minister Blok aan voor hem en zijn hoogste ambtenaren een managementbriefing te komen verzorgen over de aanpak, die een bijdrage zou kunnen leveren aan het weer op gang brengen van de bouw in ons land.

De Graansilo in Middelburg is een tot een passief kantoor gerenoveerd gebouw (eerste in Nederland), ontwikkeld door Rothuizen Architecten en Stedenbouwkundigen in Middelburg, die er nu ook zelf kantoor houden. Eerder ‘tekende’ Rothuizen al voor de eerste passief school in Nederland, in Kloetinge en een tot een passief woning gerestaureerde oude Latijnse school in Middelburg.

Lees hier de hele speech van dhr. Zijdeveld.
<< terug