Kunnen we het ons veroorloven geen warmtepompen en energieopslag te gebruiken?

10-07-2013

De natuur geeft ons een enorme voorraad thermische energie in de grond, in de lucht, in meren en rivieren en in de oceanen. De vraag is hoe deze natuurlijke en overvloedige energiebronnen aan te boren en te exploiteren. Een manier om deze natuurlijke energie te gebruiken ligt in de combinatie van warmtepompen en warmte-koude opslag (WKO)-energiesystemen.

Thermal Energy Storage (TES) is het onderwerp van de recente uitgave van de IEA Heat Pump Centre Nieuwsbrief. Er wordt een overzicht gegeven, evenals praktijkvoorbeelden uit Japan en Spanje van systemen met behulp van zowel voelbare en latente TES. De lezer krijgt ook een analyse van de warmtepompmarkt in Denemarken, en een ‘Strategic Outlook’ uit Finland inzake warmtepompen.

Het IEA HPC Newsletter is een nieuwsbrief / tijdschrift van het IEA Heat Pump Centre (HPC) met vier nummers per jaar. De HPC is een internationale informatiedienst voor warmtepompentechnologieën, -toepassingen en -markten. Bezoek de website op www.heatpumpcentre.org.

Bron: RCC K&L www.koudeenluchtbehandeling.nl
<< terug