Europese Warmtepomp Best Practice Guide gepubliceerd

17-07-2013

Den Haag - De Europese Warmtepompvereniging EHPA (European Heat Pump Association) en energie-adviseurs Delta Energy & Environment hebben een ‘Europese Warmtepomp Best Practice Guide’ gepubliceerd. De gids is bedoeld voor alle betrokkenen binnen en buiten de warmtepompindustrie.

Lukas Bergmann van Energy & Environment: “Deze gids wil een reeks belanghebbenden – van overheden en beleidsmakers tot energiebedrijven en technologiefabrikanten – helpen om het belangrijke potentieel voor warmtepompen te realiseren. De gids geeft de lezer een aantal eenvoudige principes, die hem in staat moeten stellen om warmtepompen in zijn land een tot een succesverhaal te maken."

Rol installateurs
Installateurs spelen volgens de gids een belangrijke rol bij twee van die principes. Zij moeten er mee voor zorgen dat kwaliteit gegarandeerd wordt in de hele sector en waardeketen, van de productie tot de installatie. Daarnaast kunnen ze hun steentje bijdragen bij de promotie en marketing van warmtepompen.

Warmtepompen in Europa
In Europa zijn volgens de gids meer dan 4,5 miljoen warmtepompen geïnstalleerd sinds 2005. Jaarlijks komen er meer dan 750.000 warmtepompen bij. Als Nederlands ‘best practice’ noemt de gids ‘Warmtepompstad Etten-Leur’.

Lees ook: Etten-Leur warmtepompstad van 2012

Download:  ehpa_bestpractice-in-building-successful-heat-pump-markets.pdf

Bron: www.cobouw.nl
<< terug