Energieneutrale woningen op voormalig fabrieksterrein Ulft

22-06-2015

Het gaat om twintig grondgebonden woningen, vier nultredenwoningen en acht appartementen. Klaasen Groep bouwt de woningen, die geen gasaansluiting krijgen, op een zodanige manier dat energiegebruik en -opwekking in evenwicht zijn. Als bewoners bewust met hun energiegebruik omgaan, zouden zij de totale energierekening op nul moeten kunnen krijgen.

Wonen zonder energienota is mogelijk doordat de woningen overal vloerverwarming, balansventilatie, zonnepanelen en isolatie krijgen. Bovendien krijgen alle woningen een lucht/water-warmtepomp van Dutch Heatpump Solutions (DHS).
Speciaal voor dit project ontwikkelde DHS twintig Hydrotop warmtepompen waarbij het toestel integraal in het dak wordt gemonteerd. De installatie wordt uitgerust met een boiler van 200 liter.
Het buitendeel van de Hydrotop steekt net boven het dak uit en haalt energie uit de buitenlucht. Omdat de buiten- en binnenunit in één toestel zijn geïntegreerd, ziet men van de warmtepomp aan de buitenkant niet meer dan een 'dakraam'.

Bron: Vastgoedmarkt.nl
<< terug