VSO School Alkmaar in Passief jasje

01-09-2015

Integratie onderwijs, zorg en therapie
Op deze mooie groene locatie zijn twee gebouwen gerealiseerd die door SVP ontworpen zijn. Eén gebouw betreft een reguliere 8 klassige basisschool. Het andere gebouw biedt onderdak aan een VSO school (een Mytylschool voor kinderen van 12 tot 20 jaar). In dit gebouw wordt geïntegreerd onderwijs, zorg en therapie aangeboden.

Trotse extraverte uitstraling
De lokalen zijn gegroepeerd rondom diverse leerpleinen die een praktisch karakter hebben. We hebben lichte frisse kleuren gebruikt die het interieur een vriendelijk en rustig effect geven waar de leerlingen zich prettig bij voelen.

Fris en duurzaam gebouw in passief jasje
Voor het project is de ambitie 'Frisse School' (Klasse A/B) geformuleerd en staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Het gebouw is uitgewerkt volgens het Passief Bouwen principe, waarbij de wanden zeer goed geïsoleerd zijn. Er behoeft weinig warmte ingebracht te worden vanwege de thermosfleswerking. Het gebouw wordt gekoeld door middel van een vloerverwarmingsysteem. Alhoewel dit niet noodzakelijk is, zijn de ramen op verzoek van de gebruikers wel te openen.

Bron: Architectenweb
<< terug