Groen licht voor bouw De Lange Akker in Berkel-Enschot

12-11-2015

BERKEL-ENSCHOT - De Raad van State heeft groen licht gegeven voor de start van het nieuwbouwcomplex rond De Lange Akker aan de Bosscheweg in Berkel-Enschot.

Met het besluit van de Raad van State heeft de locatie de bestemming voor wooneenheden gekregen. Het landhuis diende eerder als huisvesting van textielfabrikant Swagemakers en als hoofdkantoor Noord-Brabantse Kruisvereniging. Sinds enige jaren zitten er huurders in het pand.

Het middenstuk van De Lange Akker is een rijksmonument en daar zal niets aan worden veranderd. De 57 nieuwe huurappartementen worden rondom het monumentale pand gebouwd en de nieuwe woningen zijn voornamelijk bedoeld voor medioren en senioren, ontworpen door Aerde Bogert Architecten. Initiatiefnemer Esther Lemmens van Lemmens Makelaardij streeft er naar om de nieuwe appartementen te bouwen met een 'Passief Huis-certificaat' dat zich kenmerkt door duurzaam- en energiezuinigheid.

Volgens een medewerker van Lemmens Makelaardij zijn de appartementen in trek en heeft de makelaar al veel aanmeldingen binnen. Donderdag 10 december wordt er in De Lange Akker een huurdersbijeenkomst gehouden voor geïnteresseerden. Rond de jaarwisseling worden de eerste stappen voor de bouw gemaakt. Naar verwachting zijn alle appartementen eind 2016 opgeleverd."

Bron: Dichtbij
<< terug