Omkasting moet geluid warmtepomp dempen

30-06-2016

Warmtepompen wordt steeds populairder, maar niet alle consumenten vinden het een mooi gezicht zo’n pomp naast het huis. Daarnaast maakt dit apparaat soms veel lawaai. Niet echt bevorderlijk als je graag in de tuin wil zitten of als de warmtepomp dicht bij een raam staat.

Voor warmtepompen van Fujitsu is voor dat probleem een product ontwikkeld: de Climeleon Wave. Een omkasting kan er aan bijdragen dat geluid tot 7 dB wordt gedempt zonder dat dit van invloed is voor het rendement van de pomp. “Een warmtepomp biedt veel voordelen op het vlak van comfort, verbruik en milieu. Maar soms kan het geluid van de buitenunit storend zijn, bijvoorbeeld als het toestel zich nabij een slaapkamerraam, op het terras of dichtbij de buren bevindt”, legt Climeleon de mogelijkheden van de omkasting uit. “Deze unit covers dempen het geluid aanzienlijk. Dankzij het design van de Wave wordt de goede werking en het rendement van de airco of warmtepomp niet belemmerd. De Climeleon Wave is makkelijk te installeren en tegen weer en wind bestand.” De omkasting is gemaakt van duurzaam zwart kunststof en kan tegen wind, vocht, vorst, warmte en zonlicht. Ook als het zwaar heeft gesneeuwd. De Climeleon Wave kan tot 60kg/m2 aan.

Verschillende varianten

Er zijn vier verschillende varianten beschikbaar met verschillende hoogtes. Ook de luchtdoorstroming wordt geregeld door middel van een luchtstroomsplitter. De montage wordt makkelijk gemaakt door de losse elementen. Wordt er geen gebruik gemaakt van een warmtepomp van Fujitsu, dan is dat volgens Climeleon geen punt. “Toepassing met andere merken is mogelijk indien de unit aan bepaalde type- en afmetingvoorwaarden voldoet.”

Bron: InstallatieProfs
<< terug