Kleine warmtepomp zonder buitenunit is ‘oplossing voor Nederlandse woningbouw’

24-01-2019

Met de introductie van een kleine lucht/water-warmtepomp zonder buitenunit biedt Enzavu naar eigen zeggen een ‘betaalbare en eenvoudig te installeren oplossing’ voor typisch Nederlandse woningbouw. Het apparaat, de NAv5AI, kan zowel standalone (all-electric) als hybride (met een hr-ketel) worden toegepast.

De nieuwe warmtepomp is volgens Enzavu ‘het antwoord’ op de uitnodiging van Diederik Samsom, onderhandelaar voor het Klimaatakkoord, aan bedrijven om een kleiner en hybride systeem op de markt te brengen. Het bedrijf spreekt over een ‘stadswarmtepomp’ die fors kan bijdragen aan de doelstelling om Nederlandse woningen te verduurzamen.

‘Behoefte aan compacte warmtepomp’
Nederland telt 7,7 miljoen woningen waarvan 83 procent een woonoppervlakte heeft van minder dan 150 m³. In de steden heeft 80 procent van de woningen zelfs een woonoppervlakte van minder dan 100 m³, rekent Enzavu voor. De conclusie luidt dat er grote behoefte is aan een compacte warmtepomp voor kleinere woningen. De nieuwe stadswarmtepomp speelt hier volgens het bedrijf op in, doordat hij speciaal is ontwikkeld voor typisch Nederlandse woningbouw en de vraag naar verwarming en tapwater in zulke woningen.

Lees het hele artikel op de website van Vakblad Warmtepompen
<< terug