Warmtepomp heeft doordacht plan nodig

25-01-2019

Het succes van warmtepompen in bestaande woningbouw staat of valt met een goed doordachte voorbereiding, ontwerp, uitvoering en onderhoud. Ontbreekt de basis, dan kan de gebruiker van een koude kermis thuis komen. Installateurs die inhaken hebben mogelijk goud in handen, maar moeten er wel behoedzaam mee omspringen.

Dit bleek uit de inhoud van het bouwwebinar Help, mijn klant wil een warmtepompdat op 22 januari door ruim 400 kijkers live werd gevolgd. Het webinar, gemaakt voor installateurs die nu is integraal en gratis terug te kijken.

Uitdaging

Warmtepompspecialisten Erwin Janssen (Nathan Systems), Steven Kok (Rensa Techniek) en Harrold Hofsink (Cius Techniek) gaven in de uitzending tekst en uitleg over hoe de energietransitie-uitdaging (CO2-reductie) onder meer met warmtepomptechniek kan worden ingevuld. Hofsink, naast installateur ook docent, constateert een grote leergierigheid onder installateurs, maar ook nog een kennisgat bij installateurs en monteurs dat de komende tijd zal moeten worden opgevuld om aan de vraag te kunnen voldoen. De markt werkt aan meer opleidingslocaties voor warmtepompen.

Lees het hele artikel op de website van Installatie.nl
<< terug